divendres, de febrer 26, 2016

Història de sa Mostra de Cuina Mallorquina (6ª part) 1991


 7 ª Mostra de Cuina  Mallorquina i segona a IFEBAL. 

La Mostra de l'any 91 va esser molt especial per a mi  ja que fou la primera vegada que hi vaig participar,  aquest pic com a alumne del Juníper Serra ;  però no la única participació ,  ja que anys més tard hi tornaria com a professor de cuina...però tot s'ha de dir, aquell maig del 91, res m'ho hagués fet pensar. Aquell curs fèiem 4 rt de FP i els nostres professors eren Agustín de Haro, Toni Pinya i Julio Pérez.


La mostra de 1991 contà amb la participació de una trentena de resturants que ofereiren plats molts sabororos com els caragols amb porcella de Ca'n Mateu.



A més també esva comptar amb la participació de : Restaurant Bellver de l'hotel Son Vida, Restaurant sa Roqueta, Restaurante Náutico la Ràpita, Es Rieral, Es Miramar, Ca'n Gafet, Son Berga, Aucanada Club, Ses Canyes,  Son Amar, Restuarnte Bodega Binissalem,  Celler Ca n'Amer, Foro de Mallorca,  La real Restaurante, Ca'n Pedro de Valdemossa, S'Hostal des Plà,  Sol i Vida de Porto Cristo,  Ca'n Pep Noguera, Celler Ca'n Ripoll, Rififí, Restaurante Marina,  Es Convent, Es Menjador de Manacor, Mesón Tio Pepe, Es 4 Vents, Caballito de Mar, LAixada del Casino de Mallorca,  Restaurant Dilpmàtic, Restuarant l'Arcadai Ca'n Quirante.

Aquest any varen tornar a participar dues escoles de cuina, la del Consell ( FODESMA)  amb un cocarrois d'anfòs. 



I l'IES Juníper Serra amb uns rodets de pitrera de Pollastre Farcits amb Cuscussó.






I que guapos ( i que joves) que erem.........



El receptari d'aquell any també compta amb una nova cara. Si amb anys anteriors Mestre Toni Pinya i Mestre Tomeu Esteva havien presentat les receptes del receptari, ara el torn és  Per Mestre Joan Dunjó Payà.  també presenta el receptari D. Antonio Gil, que segueix com a president de Restauració.





A part de tot això el receptari, per sols 495 pesetones, ens oferia els textes de Caty Juan de Corral (Los platos agridulces en la cocina Mallorquina), Eduardo Suárez del Real ( Como hacer una paella y no morir en el intento) i Guillermo Soler Summers ( Calidad, alternativa a nuestros vinos)




I aquell any de 1991 que més passà ?

El Regreso, el grup de pop mallorquí , publica el seu LP - Atracció fatal


  El Regreso va ser un grup de Palma de Mallorca, format per  Oscar, Andreu, Miquel, Rafa, i Josep. No he pogut aconseguir més informació d'aquest disc ( el vaig tenir, però ja esta desaparegut) , ni del grup, llevat que he pogut veure que van publicar només aquest LP,  Recotrdo que tocaven cançons de ritme Pop i fins i tot Tecno-Pop, de so entre Mecano (sense la veu d'Ana), Olé-Olé,...un so molt anys 90.
Mor a Palma , el 18 d'octubre, Francesc de Borja Moll i Casasnovas, lingüista, filòleg i editor.

 Imatges any  1991