dimarts, de novembre 18, 2014

Concurs Balear Skills Cuina 2014. Crònica.

Avui s'ha duit a terme a l'IES CALVIÀ la competició d'habilitats de cuina ( Balear Skills). En aquesta competició hi han participat ( d'esquerra a dreta) :

Jaume Puigròs López (IES Puig de sa Font)

 Jaume López Matas (IES Guillem Colom Casasnovas)

                                                 Jaume Rosselló Ripoll (IES Calvià)

                                     Francesc Fullana Pons (IES Maria Àngels Cardona)

                               Ana Rocío Saavedra Martos (IES Maria Àngels Cardona)


Els alumnes participants
Els alumnes i els seus tutors.



La competició a començat a les 10 del matí,  i de ben prest s'ha vist que aquesta seria una prova ben disputada ja que els alumnes, després d'una acurada mice en place, s'han posat professionalment mans a la feina.











Durant tot el matí nombrós públic a presenciat les evolucions gastronòmiques dels participants.




A mesura que anava passat el matí la tensió i els nyirvis es feien patents dins ses cuines. Però els participants han sabut gestionar aquestes sensacions en favor seu per a transformarles, després de 4 llargues hores, en vertaderes obres d'art culinàries.




















 Pot parèixer un tòpic , però la feina ha estat àrdua  i difícil per als  membres del jurat :  
Victor Perrotte , cap de cuina del Restaurant Es Canyís;
Maribel  coll ,  chef de l'Hotel Hesperia Playas de Mallorca;
Joan Abrines Ramón i Juan Antonio Fernández Vila, professors de cuina
Francisca Esteva de la direcció genarl de Formació  Professional.  


Al final , i amb una emotiva cerimònia s'ha conegut el resultat de la prova de cuina :

Primer Classificat: 
    Jaume Rosselló Ripoll (IES Calvià)

Accèsit segon lloc :

Jaume López Matas (IES Guillem Colom Casasnovas)
 Francesc Fullana Pons (IES Maria Àngels Cardona)

Accèsit terc lloc :
                                       Ana Rocío Saavedra Martos (IES Maria Àngels Cardona)
                                            Jaume Puigròs López (IES Puig de Sa Font)

Apart de la satisfacció de la feina ben feta, cada alumne ha rebut un conjunt de ganivet i espàtula personalitzats. 





També aquesta jornada s'ha realitzat la competició d'Skills de Restaurant i Bar i la d'Skills de Pastisseria, on s'ha desmostrat, una altre  vegada, l'alt nivell professional dels alumnes de les Balears.





















Demà  es realitzen les competicions de :

Estètica, perruqueria i instalacions elèctriques al CIFP JOAN TAIX

I dimecres les de 

Carroseria, Pintura i Tecnologia de l'automòbil a l'IES JUNIPER SERRA.

Molta sort a tothom! 











Programes Fira i Firó de Sóller.