dijous, de novembre 21, 2013

Gastrotast nadalenc, 6 i 7 de desembre .


Enguany participam al IV Gastrotast, així que us esperam per a degustar unes bones pitreres d'endiot farcides de Torró.

IES GUILLEM COLOM CASASNOVAS




Nom del plat:
Pitrera d'indiot farcida de torró Mallorquí ( cuina mitjaval mallorquina)


Recepta:

Per a quatre persones
1, 2 kilograms de pitrera d’indiot
100 grams de xulla salada tallada a daus
2 cebes
1 pastanaga
1 porro
60 grams de torró mallorquí.
40 grams de sobrassada.
Un brotet de moraduix capolat ben fi.
Sal i pebre bo.
1 ou.
1,5 dl d'oli d'oliva verge de Sóller.
1 tassó de vi blanc.
Una cullerada petita de farina.


Elaboració:

Assaonam la carn deshosada i neta de greix amb una mica de sal i pebre bo. Ofegam una ceba talladaben fina i el gran d'all amb la meitat de l'oli, ho assaonam i ho deixam refredar. Mescalm la ceba i l'all ofegat amb la xulla, la sobrassada, el moraduix, el torró i l'ou. Posam una cullerada d'aqueta mescla en els filets de carn que haurem preparat. Embolicam cada peça farcida amb un paper de forn.
Tallam a bocins l'altra ceba, el porro, la pastanaga, l'all i els retalls de carn . Tot ho possam dins una placa amb la resta de l'oli. Col.locam els paquets damunt de la verdura i ho enfornam tot a 200ºC durant seixanta minuts.
Retiram del forn, treim la cran i a la bresa hi afegim un tassó de vi blanc i ho deixam coure fins que minvi a la meitat. Hi afegim dos tassons d'aigua i deixam reduir de nou. Colam i rectificam de gust. Rectificam de textura i densitat segons els nostres gustos ( amb la farina dissolta dins un tassó amb un poc de brou).
Servim amb verduretes.