dimecres, de maig 22, 2013

Xocolata (II), formes bàsiques.



-          Tècniques,formes i figures.
-          Canutillos : Una vegada temperada la xocolata;  sobre  la taula  preferentment de marbre, estenem una fina capa, quan aquesta adquireixi un color mate , anam gratant amb una espàtula fins a aconseguint la formació de petits cilindres que s’emboliquin sobre ells mateixos.


-          Ventalls: una vegada temperada la xocolata, en la taula de marbre l’estenem en una fina capa. En aquest cas usarem xocolata negra i blanca  mesclades un poquet semblant un color marmolat Quan la xocolata comenci a refredar-se, amb una espàtula i pressionant en un dels extrems de la secció de xocolata que estem gratant ( com abans) , amb el polze hem de  fer un plec en aquest extrem (o el centre)  i obtindrem la forma semblant a la d'un ventall. 

  

 





-          Reixeta: Fiquem una palangana  metàl·lica en el congelador. Al cap de10 minuts traiem la safata i realitzem unes línies en forma de reixa sobre la mateixa utilitzant el cornet. La temperatura de la safata produirà una solidificació immediata de la xocolata que ens permetrà desenganxar fàcilment amb ajuda d'una espàtula. També o podem fer a l’inversa, és a dir formar la reixeta a sobre un paper de foli i després donar-li uns minuts de congelació.