dijous, d’agost 30, 2012

Cuina i cinema



Per fi ja hi ha data per l'estrena de " El chef", serà  28/09/2012             (font todocine)


El chef
El chef estrella Alexandre Vauclair no se entiende con la nueva dirección de la empresa propietaria de su restaurante, que prefiere apostar por la nueva cocina molecular. Poco a poco los miembros del equipo de cocina de Alexandre son despedidos. Vauclair se encuentra desesperado y sin ideas para el nuevo menú que puntuarán los críticos gastronómicos de la Guía. Alexandre necesita inspiración y un nuevo ayudante. Y entonces conoce a Jacky, un aficionado a la alta cocina, autodidacta, obstinado y con mucho, mucho talento.
     Título original: Comme un chef
     Año: 2012
     Duración: 84 min.
     Nacionalidad: Francia, España
     Género: Comedia
     Fecha de estreno: 28/09/2012


diumenge, d’agost 26, 2012

Recepta sorpresa


Recepta sorpresa.

A vegades et trobes sorpreses on menys ho esperes. Així, l’altre dia de pagès, traginant llibres, d’un d’ells i va caure un petit full escrit amb el que pareixia una recepta manuscrita
La recepta en qüestió està escrita en Francès i ens mostra com fer unes albergínies farcides. He intentat per varis mitjans de traduir-la però no n’ha estat possible fer-ho al 100% així que per a aquesta setmana un demano la col·laboració per a “descobrir” tot el seu contingut.
La recepta diu així ( llevat dels fragments que no he pogut traduir):

“ Tallau per la meitat  i buidau-les a un centímetre al voltant i 2 centímetres de fondària.  Fregiu-les dins 2 cullerades d’oli uns 5 minuts per cada costat. Escorreu-les. Prémer la polpa per a extreure l’aigua . Llavors saltejau aquesta polpa (....)
Mesclau  la carn a les albergínies i feis-les coure 10 minuts juntament amb (...)  de caiena , i fei-les coure 5 minuts.
Guarnir (....) i oli i feis gratinar 10 minuts “

Com veis la recepta es pot intuir però no està completa , així que junt a n’aquestes línies us deixo el text original per si li podeu pegar un cop d’ull.

Gracies per avançat per l'ajuda.

dimecres, d’agost 15, 2012

Julia Child ( fotos)

Variació de fotografies sobre Julia Child 










Julia Child ( videos)

Aquí us deixo alguns videos del programa de Julia que la va fer famosa arreu del mon.


http://www.cuinant.com/videos.htm





Julia Child , 1er centenari del seu neixament

Doodle de google ( 15 agost de 2012)

Julia Child
Aquest passat 15 d’agost, festivitat de la Mare de Deu d’agost es complia una a altre efemèride, el centenari del naixement de Julia Child.
En anteriors articles ja us vaig presentar la pel·lícula Julia & Julie (Dissabte, 3 d’octubre del 2009 i Dissabte, 2 de gener del 2010  ). Cinta de la directora Nora Ephron que ens conta la historia de Julie Powell ( interpretada per l’actriu AmyAdams) , una al·lota que decideix dedicar tot un any a preparar les 524 receptes del llibre “Mastering the art of french cooking”, clàssic llibre de cuina de la famosa cuinera televisiva nord americana dels anys 50 Julia Child (magistralment interpretada per Meryl Streep). Així, Julie decideix aprendre a cuinar a la manera de Julia. Durant l’any que està com a “alumne” de Child, escriu les seves experiències en un bloc que cada dia guanyà més i més adeptes, fent-la quasi tant famosa com a la seva “mestra” i entremesclant la vida de les dues cuineres.

Biografia de Julia Child

Julia Child (15 d'agost de 1912, Pasadena - 13 agost de 2004, Montecito, Califòrnia) va ser una cuinera, escriptora i presentadora nord-americà responsable de la introducció de la cuina francesa a Estats Units.

Filla de John i Julia Carolyn nMcWilliams va ser la major dels tres germans de la família . Després de la seva graduació amb un batxillerat en arts es va mudar a la Ciutat de Nova York, treballant en publicitat i tornant a Califòrnia el 1937. Durant la Segona Guerra Mundial es va enrolar en el Office of Strategic Services (OSS) a Washington. El 1944 va ser enviada a servir a  Sri Lanka i Xina

El 1946 es va casar amb Paul Cushing Child,  qui havia viscut a París com a artista, poeta i sibarita.  Membre de la diplomàcia americana va introduir a Julia a la cuina francesa en ser traslladat a França el 1948.

A París va estudiar cuina a  l'acadèmia Le Cordon Bleu  amb Max Bugnard, i es va unir al club Cercle des Gourmettes on coneguè a  Simone Beck i Louisette Bertholle  que la van animar a difondre els seus nous coneixements a l'audiència nord-americana. El 1951  la parella es va mudar a Cambridge, Massachusetts, on va començar la seva tasca professional com a escriptora i xef.

Child escrivia per al Boston Globe i el 1963 va debutar en TV amb el seu show The French Xef, un èxit que va durar més d'una dècada atorgant premis i popularitat. En 1966 va ser portada de la revista Time. L’nay  1981 va fundar l'American Institute of Wine and Food a Napa, juntament amb Robert Mondavi i Richard Graff.

La seva darrera aparició pública significativa va esser quant va acudir a rebre la condecoració de la Legió d’honor del govern Francès el 2003 .

Julia Child moria el 13 d’agost de 2004 a l’edat de 92 anys, després d’una vida intensa , dedicada a la seva família , gaudint i ensenyat cuina  i deixant un legat importantíssim per a les generacions futures.

La vida de julia Child va esser objecte del musical Bon Appétit  i el seu particular estil i manera de parlar han inspirat imitacions i paròdies com la de Donen Aykroyd,desenes de  llibres i pel·lícules com Julie & Julia de la que ja us he parlat

dimecres, d’agost 01, 2012

OCD XEF

La setmana passada Na Jero Reynes, ens va presentar en el Soller una post de tallar realment curiosa
Aquí us deixo la imformació ampliada


http://bakingbites.com/2011/03/the-ocd-chef-cutting-board/



Aquí trobareu l'article de na Jerònia

http://setmanarisoller.cat/arxiu/pdf/226/12


Programes Fira i Firó de Sóller.