diumenge, de desembre 30, 2012

Yakitate!! Japan( 焼きたて!!ジャぱん )



Feliç  2013 ( ja queda poc) Article Setmanari Sóller 5 de gener de 2013.

El primer article de l’any sempre és especial per mi ja que amb ell la secció compleix anys . Però enguany aquesta fita agafa més importància  ja que ja fa dos dies  es va complir el desè aniversari de parlem de cuina .

El 3 de gener de 2003 fa sortir el primer article i de llavors ençà ja n’han aparegut més de 550 entre els setmanals i els especials. És tot un goig per a mi haver arribat a n’aquesta fita, però tenc molt present que no hagués estat possible sense la col·laboració de molta gent, tanta que no hi hauria espai en aquesta columna per a anomenar-los tots . Però sobre tot us vull donar les gracies a tots els lectors que seguiu la secció cada setmana , pels vostres missatges, consells e idees. Crec que entre tots fem que aquesta secció gastronòmica sigui ben viva. Gracies .
Si fa unes poques setmanes us vaig recuperar una sèrie d’animació japonesa on la gastronomia jugava un factor important ( veure article de 8 de desembre : “El Gran Sushi”) . per avui us en proposo una altre, que es veu que el tema de la cuina , als japonesos , els atreu molt.

Es tracta de Yakitate!! Japan (焼きたて!!ジャぱん )  que es tradueix com  - Amassant  Japan. Es tracta d’un manga  japonès creat per  Takashi Hashiguchi, també adaptat com una sèrie anime de televisió. El manga  esta format per una història publicada en  26 toms i la sèrie d’animació consta de 69 episodis, estrenant-se a  TV Tòquio i altres cadenes locals d'octubre de 2004 i emesa fins mitjans de  2006.

 

La història se centra en Kazuma Azuma, un nen obstinat a crear el ja-pa, un estil de pa propi de Japó. Inicialment va a Tòquio, a la cadena de pastisseries  Pantasía, per millorar les seves habilitats com a forner però al final acaba en competicions de nivell internacional.

Azuma posseeix les "mans de Sol" el que significa que Azuma posseeix mans més càlides del que és normal en un humà permetent afavorir el fermentat de la massa de pa mentre la pasta de manera manual. Encara que això li dóna un avantatge sobre altres competidors, sobretot al principi de la sèrie, les seves veritables armes són la seva capacitat d'innovació i els molts tipus de ja-pan que ha desenvolupat.
Sens dubte una història interessant tant amb versió manga com anime. Les  cadenes de TV ANIMAX i  AXN emeten actualment la sèrie i la versió manga publicada per IVREA  la podeu aconseguir a  tendes especialitzes com Norma Comics.





 
El títol de la sèrie és un joc de paraules: Yakitate es tradueix com "acabat de fer" però Japan un doble significat, més enllà de referir-se a la nacionalitat japonesa ("Japan" en anglès). Així, s'aprofita que en japonès el pa es coneix com "pan" per dir "ja-pan" a l'estil japonès de fer pa, tal com en la sèrie es denomina al pa italià (itariapan), alemany (doitsupan) o francès (furansupan).


Encara que el tema principal de la sèrie és el món de la panaderia, les parts que també generen molt d’ interès són els abundants jocs de paraules. També són notables les "reaccions" que els jutges de les diferents competicions pateixen en provar un pa deliciós ( com ja passava a la sèrie el Gran Sushi; dit de pas, expressions i reaccions a les que són molt propensos el personatge d’animació japonesos)
Demà són els reis i per ventura ja es un poc just encomanar-los alguns volum de la sèrie Yakitate!! Japan, però ben segur que trobareu alguna altra ocasió per a gaudir uns moments amb aquest personatges. 

Com a curiositat remarcar que del primer volum de la serié s'han venut més de 6.000.000 d'exemplars.




Amasando Ja-Pan Ep.1







Amasando Ja-Pan Ep.2


 

Bona setmana, feliços Reis parlemdecuina@hotmail.com

Programes Fira i Firó de Sóller.